CAD_Concept Image.jpg

Previous interventions inserted into the front room of this first floor apartment had subdivided the space, leaving an octagonal dining rom in the centre of the plan with each corner filled by a different servant space. 

 

Our subsequent process of intervention began with the removal of the pouché parts of the plan and the insertion of two new elements, an island kitchen and a mezzanine. This strategic move opens up the room to allow light to enter the depth of the plan and to re-orientate activities in the kitchen outwards toward the dining space. The kitchen is conceived as a folded form with a stainless steel liner and the mezzanine reads as a slab of plywood spinning between walls, balustrade and handrails are detailed to reduce the visual impact in the space to a minimum. Access is via a folding timber stairs concealed behind a plywood soffit panel. 

1/11

Georgian Apartment